T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAĞCILAR - Bağcılar Akşemsettin Anadolu Lisesi

TARİHÇE

Bağcılar Akşemsettin Anadolu Lisesi 1993-1994 eğitim öğretim yılında 360 öğrenci ve 4 öğretmen ile faaliyete geçmiştir. Çevrenin yeni yerleşim merkezi alması ve yoğun göç alması nedeniyle öğrenci sayımız her yıl artmıştır. Açıldığı yıl öğrenci sırasından başka eğitim aracı olmayan okulumuz zaman içinde eksiklerini Bakanlığımız ve çevre desteğiyle kapatmaya başlamıştır.

Okulumuzda 5000 kitaplık kütüphane bulunmaktadır. Okulumuz bünyesinde 2001-2002 eğitim yılında Yabancı Dil ağırlıklı bölüm açılmıştır.

Bağcılar Akşemsettin Anadolu Lisesi 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Anadolu Lisesi olarak eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Bugün itibariyle bütün sınıflarında akıllı tahta ile eğitim veren bir kurumdur. Sınıflarımızın tamamında internet bağlantısı bulunmaktadır. Günün her saatinde açık ve öğrencilerin kütüphanesi vardır. Okulumuz bütün branşlarda öğretmeni tam olan, yardımcı araçlar yönünden oldukça zengin olan bir kurumdur.   

Çevremizden, öğrenci velilerimizden ve eğitimle ilgili kuruluşlardan her alanda sürekli ve kesintisiz destek beklemekteyiz. Biliyoruz ki; ülkemizin aydınlık geleceği ancak iyi eğitim almış ,iyi yetiştirilmiş ,neyi niçin yaptığını bilen, başkalarının yönlendirmesine karşı kendi ayakları üzerinde durabilen, fert olma bilincine erişmiş gençlerle mümkün olacaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.09.2021 - Güncelleme: 16.11.2022 13:38 - Görüntülenme: 946
  Beğen | 6  kişi beğendi